WIZUALIZACJE

PROJEKT SZEREGÓWKI DLA MŁODEGO MAŁŻEŃSTWA – RZESZÓW

Projekt domu, czy też mieszkania w zabudowie szeregowej, dla młodego małżeństwa, które oprócz tego, że uwielbia gry w technologii VR, to sporą część czasu spędza pracując w domu – stąd bardzo mocno naciskali oni na stworzenie im odpowiedniego pokoju do pracy.


Kolorystycznie, cały projekt ustawił wybór płytek Marazzi do obu łazienek oraz tapet z WonderwallStudio do jadalni i sypialni, wybranych przez nich pod moim okiem.
W gabinecie, w celu poprawienia akustyki, zastosowałem panele akustyczne Good4Wall.


W zakres projektu wchodziło prawie całe mieszkanie (bez dwóch pokoi na piętrze) – w sumie 77,22 mkw.

 

PROJEKT DOMU JEDNORODZINNEGO – RZESZÓW

Projekt wnętrz domu jednorodzinnego dla czteroosobowej rodziny.

W zakres projektu wchodziły: wiatrołap (3,91mkw), korytarz parter (7,50mkw), salon z jadalnią (34,60mkw) i kuchnią (9,92mkw), sypialnia (11,76mkw) z łazienką inwestorów (7,80mkw), klatka schodowa (5,72mkw), korytarz na piętrze (7,30mkw) oraz łazienka na piętrze (9,76mkw).

Na etapie projektu zmieniliśmy nieco układ funkcjonalny sypialni z łazienką – wcześniej wchodziło się do łazienki z korytarza ale inwestorzy zażyczyli sobie żeby wejście do niej zlokalizować w sypialni.

Co do oczekiwań klientów sprawa była prosta – drewno, dużo drewna i ciepły klimat całości, w raczej nowoczesnym, choć nie nadmiernie, stylu..

 

PROJEKT MIESZKANIA DLA SINGLA – RZESZÓW

Projekt mieszkania (50,34 mkw) dla młodego mężczyzny w skład którego wchodzą: przedpokój (6,24 mkw), pokój dzienny z aneksem kuchennym (24,65 mkw), sypialnia (14,19 mkw) i łazienka (5,26 mkw).

Punktem wyjścia do ustawień tego projektu był kolor biały + ciepłe drewno oraz lustra, których klient zażyczył sobie maksymalnie dużo ale w trakcie projektu, zaczęło się w nim pojawiać coraz więcej kolorowych akcentów i w efekcie z białego mieszkania zrobiło się mieszkanie mocno kolorowe.

 

PROJEKT DOMU JEDNORODZINNEGO DLA 4os. RODZINY – RZESZÓW

Tematem tego projektu jest niewielki dom jednorodzinny dla czteroosobowej rodziny, w którym klienci postawili na mocne akcenty czerni, przełamane ciepłymi odcieniami drewna i skontrastowane zielonymi elementami dekoracyjnymi.

Parter, to wiatrołap (3,75mkw), hol z klatką schodową (11,06mkw), niewielka łazienka dzienna (4,88mkw) i salon z kuchnią (31,05mkw).

Na piętrze, do zaprojektowania były tylko dwa pomieszczenia – sypialnia inwestorów (15,44mkw), która, na ich życzenie zdominowana jest czernią z ich prywatną łazienką (14,24mkw), na tyle dużą, że pomieściła ona saunę na podczerwień (infrared) i dużą, dwuosobową wannę o wymiarach 120x190cm.

 

DOM JEDNORODZINNY DLA 4os. RODZINY – ALBIGOWA

Pierwotnie miał to być projekt tylko parteru domu jednorodzinnego w zakres którego wchodziły: wiatrołap (pow. 7,82mkw) salon z kuchnią i małym holem (pow. 56,39 mkw), łazienka na parterze (pow. 6,33mkw), oraz  łazienki na piętrze (pow. 13,27mkw) ale po jego zakończeniu inwestorzy stwierdzili, że na tyle im się podoba to, co otrzymali, że zlecą do wykonania jeszcze projekt swojej sypialni (pow. 18,86mkw), oraz pokoju jednej z córek (pow. 16,54).

Wnętrza miały być utrzymane w jasnej, spokojnej i ciepłej kolorystyce ale w trakcie prac nad projektem udało mi się przekonać inwestorów do wprowadzenia kilku bardziej zdecydowanych akcentów kolorystycznych, dzięki czemu wnętrza nabrały niepowtarzalnego charakteru, nie odbiegając jednak od pierwotnego założenia.

 

MIESZKANIE DLA MŁODEGO MĘŻCZYZNY – RZESZÓW

Czarno, szaro, grafitowo – to trzy słowa definiujące ten projekt. Plus jeszcze odrobina jeansowego błękitu.

47-mio metrowe mieszkanie o bardzo niewdzięcznym układzie funkcjonalnym, podzielone jest na pomieszczenia o nienachalnej powierzchni:
przedpokój (3,73mkw), łazienka (3,96mkw), pokój dzienny z aneksem kuchennym (17,66mkw), sypialnia (11,25mkw) i pokój do pracy (10,58mkw), które nie bardzo dają szansy na zbytnie szaleństwa, dlatego przede wszystkim, skupiliśmy się na maksymalnym dopasowaniu funkcji do oczekiwań inwestora.

Wyszło jak na obrazkach, trochę surowo i tak bardziej „męsko” ale tak miało być – sądząc po reakcji inwestora, właśnie tego oczekiwał od wnętrza, które mu zaprojektowałem.

 

MIESZKANIE NA WYNAJEM – KRAKÓW (część – mieszkanie duże)

Idea tego projektu była taka, że inwestorzy chcieli podzielić duże 118-metrowe mieszkanie, na dwa mniejsze lokale, z których mniejszy będzie stale wynajmowany, a do większego wprowadzą się oni za jakieś 4-5 lat.
O ile plany się nie zmienią.

Ta galeria prezentuje projekt mieszkania większego, o powierzchni ok. 77mkw.
Składa się ono z dużego przedpokoju (11,23mkw), pokoju dziennego z aneksem kuchennym (34,49mkw), łazienki (6,47mkw), sypialni (12,45mkw) i jednego pokoju (12,47mkw) przeznaczonego dla dzieci najemców, a docelowo – jednego z dzieci inwestorów.

Tutaj zmian było nieco więcej niż w mieszkaniu małym, bo zlikwidowany został jeden z pokoi, dzięki czemu pokój dzienny z aneksem kuchennym z pierwotnych 16,47mkw powiększył się do 34,49mkw, a kosztem wnęki w sypialni i fragmentu przedpokoju, powiększona została łazienka, której powierzchnia wynosi teraz 6,47mkw zamiast początkowych 4,14mkw.

We wnętrzu dominuje kolorystyka brązów, szarości i grafitów,  oraz akcenty metalu, spieków kwarcowych i betonu łączonych z ciepłymi akcentami drewna, bo zgodnie z założeniami, oba projektowane lokale miały być utrzymane w jednorodnej stylistyce.

 

MIESZKANIE NA WYNAJEM – KRAKÓW (część – mieszkanie małe)

Idea tego projektu była taka, że inwestorzy chcieli podzielić duże 118-metrowe mieszkanie, na dwa mniejsze lokale, z których mniejszy będzie stale wynajmowany, a do większego wprowadzą się oni za jakieś 4-5 lat.
O ile plany się nie zmienią.

Oba mieszkania miały być zaprojektowane w tym samym stylu, w kolorystyce brązów, szarości i grafitów, przy użyciu materiałów które jakoś tam zahaczają o styl industrialny, czyli metalu, kamienia i betonu ale koniecznie z ciepłymi akcentami drewna.

To, co widać na wizualizacjach, to projekt tej mniejszej części o powierzchni ok. 42 mkw – przedpokój (7,8mkw), łazienka (4,27mkw), pokój dzienny z aneksem kuchennym (18,99mkw) i pokój (10,06mkw), który teraz ma stanowić sypialnię z wygospodarowanym miejscem do pracy.
Docelowo, ma on być przyłączony do większej części mieszkania z przeznaczeniem na lokum dla jednego z dzieci inwestorów.

 

MIESZKANIE DLA MŁODEGO MĘŻCZYZNY – BUDZIWÓJ

Projekt niewielkiego (43,5 mkw) mieszkania dla młodego mężczyzny gustującego w ciemnych, mocnych kolorach.

Przy wyborze materiałów do projektu, zdecydowanie i konsekwentnie wskazywał on na płyty betonu architektonicznego, spieki kwarcowe, tynk strukturalny i elementy z profili stalowych, co jednoznacznie wskazywało na to, że podoba mu się wszystko to, co nadaje wnętrzu nieco surowy –  industrialny charakter. Mówiąc inaczej – według jego życzenia, w nowo wybudowanym bloku na obrzeżach Rzeszowa mieliśmy stworzyć wnętrze, które jednoznacznie kojarzy się z loftem czy stylem industrialnym. Rzecz trudna do zrealizowania ale – nie niemożliwa.

W zakres projektu wchodziły wszystkie pomieszczenia w mieszkaniu: pokój dzienny z aneksem kuchennym i malutkim przedpokojem (27 mkw), sypialnia (11 mkw) i łazienka (5,5 mkw)

 

MIESZKANIE DLA KOBIETY – RZESZÓW

Dla właścicielki tego 66-metrowego mieszkania najważniejsze było, żeby na niewielkiej powierzchni pokoju dziennego (30 mkw) zmieścił się aneks kuchenny z wyspą, duży stół i wygodny wypoczynek, pozwalający komfortowo oglądać telewizję.

Ten fragment projektu wymagał największego wkładu pracy, bo ostateczny układ funkcjonalny zaakceptowany został dopiero po przedstawieniu 6 alternatywnych wariantów.

Inwestorce zależało na tym żeby mieszkanie było utrzymane w jasnej kolorystyce i żeby dominowały w nim akcenty drewna w ciepłym, miodowym kolorze
Wyjątek stanowi łazienka , w której znalazło się miejsce na wielkoformatowy gres w głębokiej czerni.

W skład projektu wchodziły wszystkie pomieszczenia w mieszkaniu: pokój z aneksem kuchennym (29,9 mkw), przedpokój (4,7 mkw), łazienka (7,0 mkw), sypialnia (13,2 mkw), pokój do pracy (8,8 mkw), pralnia (2,6 mkw).

 

MIESZKANIE DLA MĘŻCZYZNY – KRAKÓW

Właścicielem tego 62-metrowego mieszkania, jest młody mężczyzna, który po kilku latach zamieszkiwania w nim, chciał je nieco odświeżyć i nadać mu bardziej współczesny wygląd.

Układ funkcjonalny pozostał praktycznie bez zmian, poza tym, że inwestor zrezygnował z małego (1,62 mkw) wc, w miejsce którego powstało pomieszczenie mini pralni – a tak naprawdę szafa kryjąca w sobie pralkę, suszarkę i regał, na którym znalazło się miejsce na proszki, płyny i wszystko to, co potrzebne jest w takim pomieszczeniu.

W łazience natomiast, w miejscu wanny pojawiła się kabina prysznicowa.

Życzeniem inwestora było, żeby wnętrze nabrało lekko industrialnego charakteru, stąd w projekcie pojawiły się płyty betonu architektonicznego, spieki kwarcowe, elementy z profili stalowych i akcenty czerni na ścianach i meblach kuchennych.

W skład projektu wchodziły wszystkie pomieszczenia w mieszkaniu: pokój z aneksem kuchennym (35mkw), łazienka (4,7 mkw), sypialnia (11,0 mkw) i pokój do pracy (11,5 mkw).

 

MIESZKANIE DLA MĘŻCZYZNY – RZESZÓW

Projekt mieszkania dla młodego mężczyzny utrzymanego w jednorodnej kolorystyce.
Pomimo 60 mkw powierzchni, trzeba było w tym mieszkaniu poprzestawiać praktycznie wszystkie ściany działowe, żeby poprawić jego układ funkcjonalny.

Tylko łazienka pozostała w starym obrysie, a i to tylko z tego powodu, że nie można jej było powiększyć ze względu na jej lokalizację tuż przy drzwiach wejściowych.

Wszystkie pomieszczenia utrzymane są w jednorodnej kolorystyce, w której dominuje stalowy błękit ocieplony kolorem elementów drewnianych, zestawiony z bielą i szarościami.

W pierwotnym układzie, mieszkanie podzielone było na przedpokój (9,43mkw), łazienkę (4,26mkw), pokój (6,81mkw), pokój 6,83mkw), sypialnię (13,63mkw) i pokój dzienny z aneksem kuchennym ( 18,70mkw)

 

DOM JEDNORODZINNY – PRZYBYSZÓWKA

Ten projekt to kwintesencja ulubionego stylu większości inwestorów, w którym biele połączone są z ciepłymi kolorami drewna, a całość sprawia wrażenie lekkości i spokoju.

Jednak nawet w takich wnętrzach można przemycić nieco bardziej zdecydowane akcenty kolorystyczne, jak w przypadku grafitowych czerni płytek łazienki na parterze, czy czarnego koloru ścian w holu na piętrze.

Do tego kilka czarnych elementów wyposażenia i z wnętrza bez wyrazu otrzymujemy wnętrze żywe ale nadal jasne i przytulne.

Jak w przypadku części projektów tak i tutaj, najpierw zakres obejmował tylko wybrane pomieszczenia: wiatrołap (5,56mkw), kl. schodowa (pow. 5,12mkw), salon (pow.30,15mkw), jadalnia (pow.13,11mkw), kuchnia (pow.12,18mkw), łazienka na parterze (pow.3,28mkw), hol na piętrze (pow. 10,14mkw) i łazienka na piętrze (pow. 11,82mkw) ale po zakończeniu tego etapu, zadowoleni inwestorzy postanowili zlecić jeszcze projekt swojej sypialni (pow. 15,27mkw), pokoju córki (pow. 12,08mkw) i pokoju syna (pow. 16,07mkw)

 

Przewiń do góry